رکود اقتصادی و وضعیت نابسامان کشور ایران سالهاست که بسیاری را ترغیب به مهاجرت و پناهندگی در کشورهای جهان اول کرده است؛ کشورهایی که برای مهاجران و پناهندگان خود ارزش قائلند و امکانات مناسبی را در اختیار آنان قرار میدهند. در میان کشورهایی که از وضعیت اقتصادی و سیاسی مناسبی برخوردارند، کشور کانادا برای اعطای اقامت به مهاجران و پناهندگان سختگیریهای کمتری در نظر گرفته است. یکی از بهترین راهکارهایی که برای اعطای اقامت به مهاجرین کانادا در نظر گرفته شده است، زایمان در این کشور است. خانوادههای ثروتمند، هنرمندان و ورزشکارانی که نسبت به وضعیت کنونی کشور نگران هستند و دست بر قضا زن خانواده حامله است، برای دریافت اقامت کانادا به این کشور سفر میکنند. در واقع کشور کانادا تابعیت را براساس اصل خاک در نظر گرفته است؛ از اینرو با اخذ ویزای توریستی و زایمان در این کشور، فرزندتان تابعیت کانادا را دریافت میکند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی را برای دریافت اقامت از طریق زایمان در کانادا کسب کنید.
زایمان در کشور کانادا چه شرایطی دارد؟
اولین پیشنیاز جهت دریافت اقامت در کانادا از طریق زایمان در کشور کانادا، داشتن ویزای توریستی مادر باردار خانواده است. مادر خانواده باید پیش از انقضای ویزای توریستی در کانادا، زایمانش را انجام داده و فرزند خود را به دنیا آورد. البته برای انجام زایمان در کشور کانادا، لازم است که صلاحیت پرداخت هزینههای مالی و بازگشت به کشور خود را به سفارت این کشور اثبات کند. پس اگر شما تمامی این موارد را انجام دهید و توان پرداخت هزینههای زایمان در این کشور را داشته باشید، پس از زایمان رسما فرزند شما شهروند کانادا میشود. از جمله شرایط اخذ اقامت و تابعیت کانادا از طریق فرزندآوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پدر و مادری که جهت دریافت تابعیت برای فرزند تازه متولد شده خود در خاک کانادا، اقدام میکنند، نیازی به داشتن تابعیت کشور کانادا ندارند.
- اگر مادر فرزند تازه متولد شده دارای اقامت کانادا باشد، ولی پدر فرزند شهروند کانادا نباشد، در این صورت نوزاد متولد شده حق دریافت تابعیت هر دو کشور را دارد.
- پدر و مادرانی که دارای تابعیت ایران باشند و بنا به دلایلی با اخذ ویزای توریستی کانادا در خاک این کشور فرزند خود را به دنیا آورند، میتوانند بدون هیچ منعی برای نوزاد خود تابعیت کانادا را دریافت کنند.
البته صدور ویزای توریستی کانادا حدود شش ماه زمان میبرد و برای زایمان در این کشور باید برنامهریزی دقیقی انجام دهید. از طرفی اگر پاسپورت ندارید یا پاسپورت شما اعتبارش به سر رسیده است یا کمتر از شش ماه اعتبار دارد، سریعا مدارک مورد نیاز برای تمدید پاسپورت را تهیه کنید و برای تمدید و دریافت پاسپورت اقدام کنید. بهتر است مادر بارداری که قصد دارد در کشور کانادا زایمان کند، دو ماه و نیم پیش از موعد زایمان و پس از اتمام هفته 28 بارداری به کانادا سفر کند.
هزینه زایمان در کشور کانادا چقدر است؟
برای زایمان در کشور کانادا سفری موفق و عاری از هرگونه مشکل الزامی است. پس حتما پیش از سفر خود هزینه سفر به کانادا را فراهم کنید. هزینههای سفر به کانادا را میتوان به هزینه اقامت و هزینه زایمان در کشور کانادا تقسیم کرد که در ادامه به شرح این دو میپردازیم:
هزینه اقامت در کانادا
بهطورکلی میتوان برای هزینه زندگی در کانادا، آن هم برای یک ماه میانگین هزینه 2,000 تا 3,000 دلار در نظر گرفت؛ البته هزینه مذکور وابسته به محل زندگی شما در این کشور متغیر است. میانگین هزینه اجاره یک آپارتمان رده متوسط در مرکز شهر حدود 1,000 تا 2,000 دلار است و میانگین 200 دلار برای هزینه حملونقل شهری لحاظ شده است.
هزینه زایمان در کانادا
مادر باردار باید زیر نظر یک پزشک متخصص زنان و زایمان در کشور کانادا باشد تا جواز زایمان در خاک این کشور را کسب کند. بهطورکلی هزینه زایمان در کشور کانادا بهصورت زیر است:
- هزینه ویزیت پزشک متخصص زنان و زایمان: 100 الی 150 دلار
- هزینه هر بار سونوگرافی از جنین: 300 الی 500 دلار
- هزینه کلی چکاب مادر باردار از ابتدای زمان بارداری تا زمان زایمان: 3,500 دلار
- هزینه زایمان طبیعی در بیمارستان: 5,000 تا 8,000 دلار
- هزینه زایمان + اقامت و خدمات بالینی بیمارستان تا حداکثر 10 روز پس از زایمان: 5,000 تا 10,000 دلار
- هزینه زایمان سزارین: 10,000 تا 15,000 دلار
نکته: تمامی هزینههای مذکور میتواند مطابق با محل زندگی، بیمارستان و پزشک متخصصی که برای زایمان انتخاب میکنید، متفاوت باشد.
مدارک مورد نیاز برای زایمان در کشور کانادا چیست؟
برای سفر به کشور کانادا شما نیاز به داشتن ویزا و بیمه دارید. البته ویزای درخواستی شما میتواند از نوع توریستی، تحصیلی، پدر یا مادر و ویزای کار باشد.
ویزای توریستی برای زایمان در کانادا
بنابر فرض اگر تصور میکنید که فرزند شما در کشور ایران، آینده درخشانی ندارد و حتی ممکن است جانش در معرض خطر قرار گیرد، میتوانید با یک برنامهریزی دقیق در کشور کانادا زایمان کنید. در واقع فرزند شما با متولد شدن در خاک کشور کانادا شهروند و تابعیت این کشور را بدست میآورد. برای دریافت این ویزا تمامی مدارک لازم از قبیل نامه تمکن مالی، گردش حساب و تعهد به بازگشت به کشور خود را باید به سفارت کانادا و اداره مهاجرت ارائه کنید.
ویزای تحصیلی برای زایمان در کانادا
چنانچه شما در کشور کانادا دانشجو باشید و با ویزای تحصیلی در این کشور اقامت دارید و اکنون باردار شدهاید، میتوانید از دانشگاه محل تحصیل خود مرخصی یکساله بگیرید. جای هیچ نگرانی برای فرزندتان نیست؛ زیرا پس از زایمان تابعیت این کشور را دریافت میکند، بااینحال دائمی شدن اقامت شما در کشور کانادا به این موضوع بستگی ندارد.
ویزای کاری برای زایمان در کانادا
اگر پدر یا مادری به واسطه اشتغال در کشور کانادا حضور داشته باشند و مادر خانواده باردار باشد، فرزند متولد شده در خاک این کشور، تابعیت کانادا را دریافت میکند.
مزایای بیمه مسافرتی و به دنیا آوردن فرزند در کشور کانادا چیست؟
اما آیا کشور کانادا برای فرزندآوری در خاک این کشور مزایای خاصی در نظر گرفته است؟ اعطای تابعیت کانادا به فرزند تازه متولد شده در خاک کشور کانادا را میتوان مهمترین مزیت زایمان مادر در این کشور بهشمار آورد.
فرزند شما حق دارد تا همانند یک شهروند عادی در کشور کانادا زندگی کند و از حقوق شهروندی خود برخوردار باشد. فرزند شما حق خواهد داشت تا بدون اخذ ویزا به این کشور سفر کند و در این کشور اقامت داشته باشد. اما زایمان در کشور کانادا با هزینههای هنگفتی همراه است و دقیقا اینجاست که بیمه به کمک مادران باردار میآید و بخشی از هزینههای زایمان آنها را ضمانت میکند. در واقع داشتن یکی از دو نوع بیمه بینالملل و مسافرتی پیش از سفر ضروری است. بیمه بینالملل Medicare یکی از شناختهشدهترین بیمههای موجود در سطح جهان است که هزینه بیمارستان زنان باردار را بین 10 تا 20 دلار پوشش میدهد.
مسافرت به کشور خارجی میتواند با مشکلاتی همراه باشد و در صورت وارد شدن هرگونه خسارت به جان و اموال شما، این بیمه تمامی هزینههای درمان خسارات جانی و گم شدن اموالتان را در خاک کانادا پرداخت میکند. ضمنا اگرچه شما با تولد فرزندتان نمیتوانید اقامت در کانادا را بدست آورید، ولی پس از آنکه فرزندتان 18 ساله شد، میتواند برای والدین خود درخواست ویزای حمایت از خانواده بگیرد.